Ino Green-S este un fertilizant foliar cu azot și conţinut ridicat de sulf, 100% accesibil datorită extractului de alge conţinut de produs.
SUBSTANŢĂ ACTIVĂ | FORMULARE | FIRMĂ PRODUCĂTOARE |
Azot (N): 207 g/l Sulf (SO3): 750 g/l |
Concentrat solubil (SL) | De Sangosse |
Acţiune
Sulful şi azotul au rol esenţial în cadrul metabolismul plantelor, fiind constituenţi de bază ai proteinelor, intrând în componenţa anumitor enzime, influenţând prin acest lucru, în mod direct, fotosinteza.
Accesibilitatea sulfului din sol pentru plante este direct proporţională cu prezenţa sulfaţilor hidrosolubili în stratul de sol explorat de sistemul radicular.
Această formă accesibilă în marea majoritate a solurilor este sub nivelul necesarului pentru plantele de cultură, mai ales dacă ne referim la speciile mari consumatoare de sulf, cum ar fi: rapiţa, muştarul, varza sau chiar şi grâul de toamnă.
Avantaje
Utilizare/Culturi
Cultură | Doză | Concentraţie maximă | Momentul aplicării |
Grâu de toamnă | 5 l/ha | 5% | Cereale – Doza: 5-10 L/ha – Momentul aplicării: 1 până la 2 aplicări de la răsărire până la înspicare. • Îmbunătăţirea calităţii – Doza: 5 L/ha – De la apariţia celui de al doilea internod până la înspicare. |
Rapiţă de toamnă | 5–10 l/ha | 5% | Se recomandă 1–2 aplicări din momentul alungirii tulpinii, dozele mai mari, folosindu-se în cazul unor simptome de carenţă de sulf. |
Se recomandă folosirea unei cantităţi de soluţie suficiente, capabile să asigure o bună acoperire a plantelor (200–400 l/ha).
A se evita depăşirea dozelor maxime omologate.
A se evita aplicarea produsului în perioadele cu temperaturi foarte ridicate (peste 25°C) sau pe plantele stresate termic sau hidric pentru a evita apariţia arsurilor pe frunze.
Necesarul de sulf
Carenţa de sulf la rapița și grâul de toamnă
Carenţa de sulf se manifestă prin dereglarea metabolismului proteic şi implicit scăderea fotosintezei şi a absorbţiei substanţelor nutritive.
La rapiţa de toamnă, carenţa de sulf cauzează o rezistenţă scăzută la boli a plantelor, scade numărul de silicve pe plantă şi numărul de boabe în silicve.
La grâul de toamnă simptomele de carenţă includ decolorări pe frunze (foarte asemănătoare carenţei de azot), scăderea numărului de fraţi pe plantă, scăderea numărului de boabe din spic şi implicit producţii scăzute.
Ca urmare a acestui fapt este recomandată utilizarea fertilizanţilor foliari cu conţinut ridicat de sulf în perioadele de consum maxim al plantelor de cultură.
Dinamica absorbţiei de sulf la cereale şi rapiţă
În timpul perioadei de dezvoltare vegetativă la cultura de grâu şi rapiţă necesarul de sulf depăşeşte rezervele solului. În luna mai, cultura de grâu îşi poate asigura 50% din necesarul de sulf din sol iar rapiţa abia 30% din necesar.
La rapiţă se estimează că pierderile de producţie cauzate de lipsa de sulf ajung la 0,2 -2,0 to/ha depinzând de severitatea deficienţei.
(CETIOM)
La cereale se estimează că pierderile de producţie cauzate de lipsa de sulf ajung la 1,0-1,5 to/ha depinzând de severitatea deficienţei.
(ARVALIS)
Rezultate
Efectul aplicării Ino Green S
Lot comercial tratat cu produsul Ino Green S: Aurel Vlaicu – Jud: Alba – 2017.
Pentru ofertă și detalii produs contactați reprezentantul Chemark Rom: