În fiecare an, în luna septembrie, Chemark Rom organizează evenimentul Agrofest Mureş, fiind unul dintre cele mai ample evenimente din câmp, desfăşurate în inima Transilvaniei, dedicate culturii de porumb.

Aflat la a 4-a ediție, Agrofest Mureş îşi deschide porţile pe 7 septembrie 2018 începând cu ora 10.00, în satul Dumbrăvioara, comuna Ernei, pe platforma fermei Agroprest, cu o suprafaţă totală cultivată de peste 1400 ha. Chemark Rom şi partenerul său principal Corteva, estimează o participare a peste 500 de fermieri din toate colţurile ţării.
Platforma demonstrativă Agroprest se întinde pe 8 ha, iar invitaţii vor participa la prezentări de seminţe, tehnologii pentru protecţia plantelor şi de nutritie, puse la dispoziţie de către companiile participante.

Am pregătit loturi cu hibrid de porumb oferit de compania Pioneer, unde s-a dorit studiul amănunţit al tehnologiilor de protecţie, iar prin urmare, pe acestea au fost aplicate 5 tipuri diferite tehnologii pentru protecția plantelor de la companiile Nufarm, Syngenta, Bayer, Innvigo şi Adama.La acest eveniment veţi regăsi şi alte nume mari din industrie, companii partenere, precum Pioneer, Kws, Donau Saat, Saaten Union, Syngenta, Maisadour, SCDA Turda, ce vor face prezentări pe loturile de seminţe şi unde a fost aplicată o singură tehnologie de protecţie, oferită de compania Corteva.

În ţara noastră, cultura de porumb este frecvent atacată pe toată perioada de vegetaţie de un complex de boli şi dăunători care au impact negativ asupra stării de sănătate a plantelor, dar și de factori de stres biotic și abiotic, reducând considerabil producţia şi calităţile de consum ale acestora, însă Chemark Rom a identificat necesitatea existenței unui sector specializat pe nutriția plantelor la noi în țară și astfel, din 2011, gama de nutriție adusă în exclusivitate în România este drumul corect spre o agricultură modernă și performantă. Rezultatele vor putea fi observate şi discutate în cadrul acestui eveniment unde s-a şi aplicat această tehnologie.

Prin repezentanţii săi, compania îşi intensifică an de an eforturile şi creativitatea pentru a de zvolta servicii noi, adaptate specificului local, capabile să răspundă nevoii fermierilor de a deveni mai competitivi şi de a avea recolte bogate.

Totodată, compania Agro Concept va fi alături de noi şi va prezenta utilaje agricole marca New Holland iar compania de asigurări Groupama ne va informa în legătură cu toate noutățile din domeniu.Pe perioada evenimentului puteţi schimba păreri şi opinii cu tehnicienii noștri, vă veţi delecta cu muzica live şi vă veți bucura de premiile puse în joc la concursurile special organizate în platformă.

Evenimentele originale Chemark Rom organizate, atât ca oportunități specializate pentru profesionişti, cât şi ca ocazii de socializare în câmp, îşi dovedesc în continuarea utilitatea și inovația în domeniul agricol din România.

 

Puteti cere invitatia la acest eveniment de aici : https://www.agrofest.ro/inscriere-evenimente-agrofest-2018