Potrivit statisticilor, numărul de țări care au adoptat măsuri de reglementare a funcționării a fermelor ecologice a crescut de la 86 în 2000, la 178 în 2016.

În prezent, suprafața cultivată în regim ecologic, la nivel mondial este de 58 milioane hectare. Mai mult de jumătate din această suprafață este prezentă în Oceania, iar Europa are puțin peste 10 milioane de hectare cultivate în regim ecologic.

Cea mai mare cantitate de produse ecologice cultivată la nivel mondial este reprezentată de grâu, urmată de culturile furajere. Pe locul trei în topul celor mai cultivate plante ecologice este măslinul, iar pe locul patru leguminoasele pentru boabe. Strugurii, nucile și fructele ecologice păstrează câte o proporție mică din totalul suprafețelor cultivate.

În condițiile creșterii pieței de produse ecologice și a consumului, valoarea de piață a bunurilor organice a crescut de la 50 de miliarde în 2012 la 83 de miliarde de euro în 2016, iar trendul persistă.

„Agricultură ecologică”, termen protejat şi atribuit de U.E României pentru definirea acestui sistem de agricultură și este similar cu termenii ,,agricultură organică” sau ,,agricultură biologică” utilizaţi în alte state membre.

Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman, în deplină corelaţie cu conservarea şi dezvoltarea mediului. Unul dintre principalele scopuri ale agriculturii ecologice este producerea de produse agroalimentare proaspete şi autentice, care să respecte factorii naturali şi de mediu.(Ministerul Ariculturii)

Romania a incurajat intotdeauna dezvoltarea sistemului de productie ecologica prin masurile specifice de sprijin din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala pentru conversia la agricultura ecologica si mentinerea practicilor de agricultura ecologica. Romania este prezenta cu produse certificate ecologic, in principal cereale, oleaginoase si plante proteice, pe aproape toate pietele Uniunii Europene.

Regulile stricte impuse de regulamentele care guverneaza domeniul agriculturii ecologice determina fermierii sa caute solutii eficiente pentru a optimiza productia. Nu de putine ori, acestia cad in capcana de a cumpara produse recomandate pentru a  fi  folosite in agricultura ecologica, dar care nu respecta normele impuse de legislatie.

Produsele din portofoliul Chemark Rom, destinate agriculturii ecologice, sunt certificate de organisme recunoscute la nivel mondial si european.

Sunt produse care ajuta la refacerea și menținerea structurii și porozității solului, fixarea azotului atmosferic  în sol,asigura nutritia si protectia plantelor , toate acestea  asigurand o crestere a productivitatii si calitatii recoltelor.

Produsul vedeta din portofoliul Chemark Rom este Delfan Plus sau cum i se mai spune in piata-agentul antistres la culturile de camp.Delfan Plus este un bionutrient ușor și rapid asimilabil, care conţine un amestec de aminoacizi esenţiali L-α a

ctivi fiziologic și funcţionali, rezultaţi din hidroliza proteinelor. Acesta este un produs ecologic, formulat cu biomo

lecule organice de origine naturală.Produsul este disponibi in ambalaje de 100ml, 1L si 5L.

Azofix si Fosfix  sunt  alte produs de top folosite cu succes in agricultura ecologica cat si cea conventionala.Produsele contin bacterii vii si materie organica care fixeaza in sol azotul atmosferic si deblocheaza fosforul neaccesibil plantelor,imbunatatind semnificativ calitatea solului.

 

In catalogul Bio Chemark Rom, regasim produse pentru toate culturile si cu o arie de aplicabilitate extinsa.
Agricultura ecologică câștigă tot mai mult teren în Uniunea Europeană, unde cererea pentru produsele bio este în continuă creștere. O dovadă în plus asupra importanței pe care UE o dă agriculturii ecologice este proiectul viitoarei Politici Agricole Comune, care prevede finanțări consistente pentru agricultura ecologică și măsurile de

protecție a mediului. Nu în ultimul rând, UE și-a propus ca 50% din agricultură să devină ecologică până în 2030. Cu alte cuvinte, acesta pare viitorul pentru agricultură.(Romania Libera).