Delfan Plus – Agentul anti-stres la culturile de câmp

Efectul stresului hidric (fără apă timp de 5 zile) în stadiile
incipiente de formare a polenului la grâu

Cercetările efectuate la cerealele păioase au relevat că lipsa apei în sol îşi manifestă deosebit de puternic acţiunea stresantă asupra plantelor aflate în faza de formare a paiului. Efectele negative ale secetei în această perioadă sunt ireversibile şi se manifestă atât asupra fotosintezei şi proceselor de creştere, cât şi asupra diferenţierii şi formării organelor generative, ducând la reducerea semnificativă a producţiei de boabe şi paie.

porumb        Porumbul prezintă o sensibilitate maximă faţă de secetă începând cu faza de formare a organelor de reproducere şi până după fecundare În funcţie de natura hibridului, influenţa secetei se manifestă printr-o serie de modificări calitative la nivelul bobului, cum sunt modificările conţinutului în azot total şi în anumite fracţii proteice. Rezultatele obţinute au arătat că.reducerea suprafeţei foliare şi înălţimii a fost mai evidentă atunci când seceta şi arsiţa au acţionat.concomitent asupra plantelor denporumb, în timp ce conţinutul în clorofilă s-a redus progresiv odată cu creşterea duratei de acţiune a stresului termic.

(Sursa: „Cercetări în domeniul.fiziologiei plantelor de câmp la Fundulea”.Elena Petcu, Maria Ţerbea, Cătălin Lazăr).

Temperaturile ridicate in perioada infloririi pot cauza uscarea florilor si a silicvelor in curs de dezvoltare. Plantele care duc lipsa de apa sunt mai susceptibile la aparitia acestor fenomene.
Florile sterile care duc la aparitia silicvelor deformate (foto 1 si 2)
Silicve sterile si incomplet formate (foto3)

CUM LUPTĂM ÎMPOTRIVA STRESULUI LA CULTURILE AGRICOLE?

Delfan® Plus este un bionutrient ușor și rapid asimilabil, care conţine un amestec de aminoacizi esenţiali L-α activi fiziologic și funcţionali, rezultaţi din hidroliza proteinelor. Acesta este un produs ecologic, formulat cu biomolecule organice de origine naturală.

Este compus din:

• Aminoacizi liberi: 28.8 %
• Materie organică: 44.4 %
• Azot total: 10.8 %
• Azot proteic: 6 %
• Carbon organic: 27.6 %

Principalele sale caracteristici sunt:

✔ Nutrient de origine biologică
✔ Formulat prin hidroliză proteică.
✔ Conţine aminoacizi esenţiali, cum ar fi: prolină, acid glutamic, glicină, alanină și
arginină.
✔ Este un produs liber de cloruri

În perioade critice, Delfan® Plus ofera plantelor aminoacizi de tip L-α, contribuind intr-un mod rapid şi eficient la reducerea stresului şi minimalizarea efectelor lui. Conţine aminoacizi esenţiali, cum ar fi:

  • Acidul Glutamic  creste rezistenta la conditiile climatice dificile, ajuta la absorbtia altor aminoacizi, accelereaza asimilarea de azot anorganic
  • Glicina, alanina și acidul glutamic cresc nivelele de clorofila și fotosinteză, contribuind la productivități mai ridicate
  • Prolina –  agent anti stres: osmoprotector care protejeaza membranele celulare si proteinele impotriva deteriorarii acestora, provocată de concentrații ridicate de ioni anorganici și de temperaturile ridicate, de stresul salin sau hidric
  • Arginina stimuleaza fotosinteza si intarzie procesul de imbatranire
Produsul Delfan Plus are o aminograma completa! Vezi aici aminograma produsului!

Alte beneficii ale aplicării Delfan Plus

  •  Este un produs ecologic, formulat cu biomolecule organice de origine naturală
  • Efect anti-stres eficient: fortifică planta, îmbunătăţește reacţia culturilor la condiţii climatice nefavorabile
  • Efect tonifiant și stimulant, în special în timpul perioadelor critice ale culturii (transplantare – în cazul răsadurilor, pre-înflorire, maturizare)
  • Crește calitatea și productivitatea culturii
  • Compatibil cu majoritatea îngrășămintelor și produselor agrochimice utilizate în mod obișnuit, cu excepţia produselor care conţin cupru, sulf, uleiuri minerale și produse alcaline (pH>8)
  • Crește absorbţia și translocarea în amestec cu alte produse sistemice (potențează acțiunea erbicidelor asupra plantelor dăunătoare și diminuează stresul fitotoxic asupra plantelor de cultură)

PERIOADA OPTIMA DE APLICARE