FĂRĂ EDUCAŢIE, VISELE RĂMÂN VISE

O campanie Chemark Rom şi Asociaţia Fitofarmaciştilor,
FĂRĂ EDUCAŢIE, VISELE RĂMÂN VISE

Învăţământul gratuit “costă”

Conform unui studiu “Salvaţi copiii” – ”Învățământul gratuit costă”, deși legea învățământului public prevede gratuitatea, realitatea ne arată că părinții trebuie să facă față unor cheltuieli strâns legate de școlarizarea copiilor lor.

Conform statisticii Eurostat, în anul 2018, România a înregistrat un nivel ridicat al abandonului şcolar, de 16,4%, cât şi o rată scăzută a populaţiei cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani care a absolvit învăţământul superior (24,6%).

 Unde investim?
„Investiția în educație aduce cea mai bună dobândă.”
(Benjamin Franklin)

Pentru ei, pentru viitor

Campania “Fără educaţie, visele rămân vise” derulată de Chemark Rom şi Asociaţia Fitofarmaciştilor, are ca scop prevenirea abandonului școlar liceal pentru copii din zonele defavorizate, donând 1% din vânzările produsului bio “Delfan Plus”, către burse acordate elevilor care au rezultate bune la învățătură, dar nu au resurse financiare pentru a continua studiile.

Asociația Fitofarmaciştilor din România va administra fondul generat de vânzarea produsului Delfan Plus iar un comitet, ales anual, va selecta cazurile sociale. În cadrul programului, elevii vor beneficia de sprijin material, consiliere, servicii sociale şi juridice, fiecare voluntar dintre cei implicați în campanie devenind mentor cu rol atât de îndrumător cât și de protector.

Campania reprezintă liantul între eforturile unui business antreprenorial românesc și ale voluntarilor din industria agri business, pentru cea mai importantă bogăție a unei țări – educația copiilor. Chemark Rom este o companie care alege să se implice în rezolvarea problemelor din societatea românească, misiunea noastră fiind unificarea eforturilor în sprijinirea educației din învățământul liceal, pentru copiii care au nevoie de noi, acum, mai mult ca oricând.