Ino Green-S este un fertilizant foliar cu azot și conţinut ridicat de sulf, 100% accesibil datorită extractului de alge conţinut de produs.

SUBSTANŢĂ ACTIVĂ FORMULARE FIRMĂ PRODUCĂTOARE
Azot (N): 207 g/l
Sulf (SO3): 750 g/l
Concentrat solubil (SL) De Sangosse

Acţiune

Sulful şi azotul au rol esenţial în cadrul metabolismul plantelor, fiind constituenţi de bază ai proteinelor, intrând în componenţa anumitor enzime, influenţând prin acest lucru, în mod direct, fotosinteza.

Accesibilitatea sulfului din sol pentru plante este direct proporţională cu prezenţa sulfaţilor hidrosolubili în stratul de sol explorat de sistemul radicular.

Această formă accesibilă în marea majoritate a solurilor este sub nivelul necesarului pentru plantele de cultură, mai ales dacă ne referim la speciile mari consumatoare de sulf, cum ar fi: rapiţa, muştarul, varza sau chiar şi grâul de toamnă.

Avantaje

  • Datorită conţinutului de extracte de alge produsul are un coeficient de absorbţie foarte ridicat;
  • Puritate ridicată, eficienţă sporită;
  • Aderenţă sporită pe frunză (sticking).
  • Absorbţie foliară rapidă;
  • Rezistenţă la spălare;
  • Capacitatea de acoperire mărită (spreading);
  • Evitarea recristalizării după aplicare;
  • Efect de “safener” dacă se aplică în amestec cu alte pesticide.

Utilizare/Culturi

Cultură Doză Concentraţie maximă Momentul aplicării
Grâu de toamnă 5 l/ha 5% Cereale – Doza: 5-10 L/ha – Momentul aplicării: 1 până la 2 aplicări de la răsărire până la înspicare.
• Îmbunătăţirea calităţii – Doza: 5 L/ha – De la apariţia celui de al doilea internod până la înspicare.
Rapiţă de toamnă 5–10 l/ha 5% Se recomandă 1–2 aplicări din momentul alungirii tulpinii, dozele mai mari, folosindu-se în cazul unor simptome de carenţă de sulf.

Se recomandă folosirea unei cantităţi de soluţie suficiente, capabile să asigure o bună acoperire a plantelor (200–400 l/ha).

A se evita depăşirea dozelor maxime omologate.

A se evita aplicarea produsului în perioadele cu temperaturi foarte ridicate (peste 25°C) sau pe plantele stresate termic sau hidric pentru a evita apariţia arsurilor pe frunze.

Necesarul de sulf

Carenţa de sulf la rapița și grâul de toamnă

Carenţa de sulf se manifestă prin dereglarea metabolismului proteic şi implicit scăderea fotosintezei şi a absorbţiei substanţelor nutritive.

La rapiţa de toamnă, carenţa de sulf cauzează o rezistenţă scăzută la boli a plantelor, scade numărul de silicve pe plantă şi numărul de boabe în silicve.

La grâul de toamnă simptomele de carenţă includ decolorări pe frunze (foarte asemănătoare carenţei de azot), scăderea numărului de fraţi pe plantă, scăderea numărului de boabe din spic şi implicit producţii scăzute.

Ca urmare a acestui fapt este recomandată utilizarea fertilizanţilor foliari cu conţinut ridicat de sulf în perioadele de consum maxim al plantelor de cultură.

Deficienţă de sulf la rapiţă.
Se observă un procent mai mare de flori sterile la plantele cu carenţă de sulf.
Deficienţă de sulf la grâu.
Se observă un procent mai mare de spiculeţe sterile pe planta cu carenţă de sulf. Se remarcă culoarea verde intens a foliajului la plantele care au beneficiat de aport de sulf.

Dinamica absorbţiei de sulf la cereale şi rapiţă

În timpul perioadei de dezvoltare vegetativă la cultura de grâu şi rapiţă necesarul de sulf depăşeşte rezervele solului. În luna mai, cultura de grâu îşi poate asigura 50% din necesarul de sulf din sol iar rapiţa abia 30% din necesar.

La rapiţă se estimează că pierderile de producţie cauzate de lipsa de sulf ajung la 0,2 -2,0 to/ha depinzând de severitatea deficienţei.
(CETIOM)

La cereale se estimează că pierderile de producţie cauzate de lipsa de sulf ajung la 1,0-1,5 to/ha depinzând de severitatea deficienţei.
(ARVALIS)

Rezultate

Efectul aplicării Ino Green S

Lot comercial tratat cu produsul Ino Green S: Aurel Vlaicu – Jud: Alba – 2017.

Se observă un procent mai mare de spiculeţe sterile pe planta cu carenţă de sulf.

Pentru ofertă și detalii produs contactați reprezentantul Chemark Rom: