Azotul este nutrientul cu cel mai mare impact asupra producției. Îngrășămintele pe bază de azot au devenit tot mai scumpe și greu de găsit. O cantitate însemnată din îngrășămintele clasice aplicate la sol se pierde prin volatilizare și levigare.

Uree – pierdere prin volatilizare și levigare

Prin aplicare foliară, gradul de utilizare a azotului este de 4 ori mai mare decât în cazul aplicării la sol.

Acum fermierii români pot obține acest randament în tehnologia de fertilizare folosind o soluție unică de fertilizare foliară cu azot, dezvoltată de Tradecorp Spania, lider specializat în producerea fertilizanților și a biostimulatorilor top-quality.

Fermieri din peste 80 de țări și-au îmbunătățit tehnologia de fertilizare a culturilor cu ajutorul inovațiilor Tradecorp Spania ce sunt folosite la scară largă în Europa, America de Nord și de Sud, Orientul Mijlociu, Asia, Australia.

sub 0.05% biuret!

Azot rapid asimilabil (<24h)

în condiţii de stres climatic

Majoritatea fertilizanţilor foliari nu conţin preponderent azot ureic. Azotul din Folur este 100% azot ureic, fiind asimilat mult mai rapid în plantă. Consumul energetic al plantei este de 12 ori mai redus în acest caz decât în cazul asimilării azotului nitric absorbit prin rădăcină, aspect foarte important în condiții de stres.

Azotul din Folur este asimilat mult mai rapid în plantă

Folur este unic pentru că are cel mai redus conținut de biuret! Conținutul de biuret mai mare de 0.5% poate cauza îngălbeniri sau arsuri ale frunzelor și avortarea florilor. Folur are un conținut de 10 ori mai mic decât pragul de dăunare, de aceea nu are efect fitotoxic asupra plantelor, chiar aplicat în cantități mari.

Azotul din Folur este asimilat mult mai rapid în plantă

Folur are încorporat un indicator colorimetric al pH-ului soluției de stropit.

Folur are un conţinut de 22% azot ureic stabilizat într-o soluţie cu pH 5.5 -6.5 (eficacitate maximă şi evitarea fitotoxicităţii). Dacă soluţia iese din pH-ul optim din cauza apei sau altor parteneri de amestec (pesticide), soluţia de stropit se colorează din galben-oranj în portocaliu închis sau roşu. ATENȚIE: pH-ul necorespunzător al apei poate afecta semnificativ eficacitatea tratamentelor! În acest caz, folosiţi un corector de pH al apei înainte de realizarea amestecurilor viitoare.

Folur este un alt fel de azot, cu triplu avantaj pentru fermieri: asimilare rapidă, fără efecte fitotoxice și indicator colorimetric de pH încorporat.

Folur este recomandat în doză de 10-20 l/ha la culturile de porumb, cartof și sfeclă, începând cu pornirea în vegetație; la grâu se aplică în doză de 5-10 l/ha de la începutul înfrățirii până la apariţia frunzei stindard sau după înflorire, iar la culturile horticole se recomandă mai multe aplicări faziale, de la începutul perioadei de creştere vegetativă până în perioada de creştere a fructului, evitându-se perioada înfloririi.

Cere consultanță acum!