FOSFIX

Fosfix este un fertilizant microbiologic care conţine bacteria Bacillus megaterium var. phosphaticum.
Preparatul Fosfix crește cantitatea de fosfor disponibilă din sol pentru plantele de cultură.

SUBSTANŢĂ ACTIVĂFORMULARECERTIFICAT BIOFIRMĂ PRODUCĂTOARE

Atunci când este aplicat pe sol, eliberează fosfor din formele nedisponibile plantelor precum fosfaţi de calciu, fier și aluminiu și le transformă în forme de fosfor organic disponibil pentru plantă. Atunci când se utilizează acest produs, plantele nu resimt deficienţa de fosfor, pot evolua treptat, iar recolta ajunge la maturitate în condiţii optime. Studiile știinţifice au indicat faptul că în numai o lună de la tratamentul cu Fosfix, cantitatea de fosfor disponibil pentru plantele din sol crește cu 22%, iar în două luni cu 31%. Planul de fertilizare de bază din cadrul fermelor include de obicei cantităţi mari de îngrăşăminte, care conţin fosfor. De cele mai multe ori însă mare parte din cantitatea de fosfor aplicat rămâne fixat în sol, neputând fi absorbit de plantele de cultură. Produsul Fosfix pune la dispoziţia plantei acest fosfor imobilizat în combinaţii insolubile, ducând la o valorificare îmbunătăţită a îngrăşămintelor de bază aplicate.

 După utilizarea FOSFIX, conţinutul de zahăr din plante crește în mod semnificativ, la rândul său. Este foarte important pentru culturile de rapiţă de toamnă, deoarece conţinutul de zahăr din plantă este unul dintre cei mai importanţi factori determinanţi privind rezistenţa la iernare. Se recomandă utilizarea produsului în soluri cu conţinut mare de fosfor pentru a crește cantitatea de fosfor disponibilă pentru plante și pentru solurile cu conţinut redus de fosfor, pentru a crește eficienţa fertilizanţilor cu fosfor.

CULTURĂDOZAMOMENTUL APLICĂRII
Toate culturile (cereale păioase, porumb, floarea soarelui, rapiţă, viţa de vie, pomi fructiferi, culturi legumicole, culturi horticole, culturi furajere)1-2 l/haÎnainte de semănat sau în primele stadii ale dezvoltării, în amestec cu primul tratament cu pesticide sau cu primii fertilizanţi.

Produsul poate fi amestecat cu toate tipurile de pesticide sau fertilizanţi, exceptând cazurile în care producătorul indică altfel.

 

Influenţa Fosfix asupra culturii de grâu de toamnă. Staţia de experimente ASU, 2013.

FertilizareProducţie, t/haDiferenţa faţă de martor t/haDiferenţa faţă de martor %
N96 P88 K176 (martor)6,90.100
N96 P88 K176 + Fosfix7,800,90+13.0
Produsul aplicatGreutatea căpăţânii de salata, grameDiametrul căpăţânii de salata, cmDensitatea căpăţânii de salata (scara 1-50)1
Azofix 1x408345
Azofix 2x460334,5
Fosfix 1x353324,2
Fosfix 2x423324,7
Azofix + Fosfix442334,4
Martor netratat313304,2

Fosforul este esenţial pentru toate plantele în prima parte a vegetaţiei, atunci când plantele își dezvoltă sistemul radicular.

 

Pentru detalii si comenzi :