InO Green S

Ino Green-S este un fertilizant foliar cu conţinut ridicat de sulf ce se prezintă sub forma unui concentrat solubil (SL), gata de utilizare. Plantele tratate pot accesa aproape 100% din sulful şi azotul existent în Ino Green-S datorită extractului de alge conţinut de produs.

SUBSTANŢĂ ACTIVĂFORMULAREFIRMĂ PRODUCĂTOARE

Sulful şi azotul au rol esenţial în cadrul metabolismul plantelor, fiind constituenţi de bază ai proteinelor, intrând în componenţa anumitor enzime, influenţând prin
acest lucru, în mod direct, fotosinteza. Accesibilitatea sulfului din sol pentru plante este direct proporţională cu prezenţa sulfaţilor hidrosolubili în stratul de sol explorat de sistemul radicular. Această formă accesibilă în marea majoritate a solurilor este sub nivelul necesarului pentru plantele de cultură, mai ales dacă ne referim la speciile mari consumatoare de sulf, cum ar fi: rapiţa, muştarul, varza sau chiar şi grâul de toamnă.

Prin aplicarea produsului InO Green-S se previn şi se corectează deficienţele (carenţele) de sulf şi azot la culturile agricole. Plantele tratate pot accesa aproape 100% din sulful şi azotul existent în InO Green-S datorită extractului de alge conţinut de produs. Se poate aplica foliar sau la sol.

Se recomandă folosirea unei cantităţi de soluţie suficiente, capabile să asigure o bună acoperire a plantelor (200–400 l/ha).
A se evita depășirea dozelor maxime omologate.
A se evita aplicarea produsului în perioadele cu temperaturi foarte ridicate (peste 25°C) sau pe plantele stresate termic sau hidric pentru a evita apariţia arsurilor pe frunze.

CulturaDozăConcentraţie
maximă
Momentul aplicării
Grâu de toamnă5 l/ha4%Pentru corectarea carenţei de sulf se recomandă aplicarea a 1–2 tratamente de la răsărire până la apariţia spicului. Pentru îmbunătăţirea indicilor de calitate se aplică un tratament între apariţia celui de-al doilea internod şi până la apariţia spicului.
Rapiţă de
toamnă
5–10 l/ha5%Se recomandă 1–2 aplicări din momentul alungiriitulpinii, dozele mai mari, folosindu-se în cazul unor simptome de carenţă de sulf.

1. Datorită conţinutului de extracte de alge produsul are un coeficient de absorbţie foarte ridicat;
2. Puritate ridicată, eficienţă sporită;
3. Aderenţă sporită pe frunză, rezistenţă mare la spălare.
4. Absorbţie foliară rapidă;
5. Rezistenţă la spălare (sticking);
6. Capacitatea de acoperire mărită (spreading);
7. Evitarea recristalizării după aplicare;
8. Efect de “safener” dacă se aplică în amestec cu alte pesticide.