Irigarea inteligentă – aplicații mobile

Topul companiilor de urmărit în 2018

Tehnologia inteligentă a devenit o afacere serioasă în lumea agriculturii și a managementului apei. Această trecere la tehnologia de vârf este un efort concertat pentru conservarea simultană a resurselor naturale și creșterea marjelor de profit prin reducerea costurilor de producție. Dat fiind că zonele se confruntă cu diminuarea aprovizionării cu apă și chiar cu condițiile de secetă, tehnologia își asumă un rol esențial în irigarea culturilor și a peisajelor, pentru a contribui la asigurarea acestei resurse.

irigatii  Sistemele inteligente de irigare au o abordare multilaterală prin monitorizarea condițiilor solului, a vremii, a ratelor de evaporare și a utilizării apei din plante pentru a determina și ajusta programul de udare. Utilizarea controlorilor inteligenți permite sistemelor de irigare să aplice o cantitate de apă  doar când este necesară pentru a economisi apă și bani.

Lider în industria de monitorizare a umidității solului, Hortau a dezvoltat unul dintre primele sisteme de irigare bazate pe web pe piață și continuă să stea în fruntea noilor tehnologii.Sistemul propriu de monitorizare wireless măsoară tensiunea solului pentru a determina cantitatea exactă de apă care se aplică culturilor și transmite date în timp real cu software-ul simplu, bazat pe cloud.

hydropoint

Un lider în sistemele de irigare inteligente, HydroPoint a devenit prima alegere pentru managerii de proprietate și profesioniștii peisagistici.Compania din California înțelege importanța reducerii utilizării apei într-un moment de maxima îngrijorare in legătură cu resursele de apa din punct de vedere economic, legal sau social.

hydro

Numai în 2015, tehnologia lor de platformă a colectat și analizat date meteorologice, detectarea scurgerilor și monitorizarea continua a utilizării sistemului pentru a salva abonații de la pierderi de  peste 57 milioane de litri de apă, cu o reducere a costurilor de peste 137 milioane dolari.

arableTalentul creativ din spatele unor produse precum Fit Bit, GoPro și Roku este, de asemenea, implicat în dezvoltarea proiectelor agricole și a senzorilor meteorologici de la Arable.

Acest senzor de calitate profesională este alimentat cu energie solară și este incredibil de robust pentru a rezista la condiții de teren dure.  Arable conține o tehnologie de detectare care include un spectrometru cu șase benzi, un radiometru cu patru căi și un indicator acustic de ploaie.

arable1

Producătorii folosesc dispozitivul bazat pe tehnologie cloud pentru a stabili momentul recoltării și pentru a determina randamentele potențiale ale culturilor într-un efort concertat de reducere a deșeurilor alimentare în mărfuri volatile, perisabile.

chemark

tule

Implementând o schimbare drastică în mentalitate, Tule se uită la pierderile de apă din câmp în loc de apa disponibilă în zona rădăcinii pentru a te sfătui in legătură cu momentul optim pentru irigare.

Este singura tehnologie de pe piață care poate măsura evapo-transpirația reală ( procesul de evaporare de pe suprafețele plantelor și solului și din interiorul țesuturilor plantelor) din câmp, prin utilizarea de hardware instalat deasupra plantelor.

tule1

Acesta a fost nominalizat  printre primele 10 noi produse la World Expo 2016, recunoscând tehnologia inovatoare de irigare inteligentă.

tule2

droplet

Robotica, cloud computing și serviciile conexe se reunesc în această companie inovatoare pentru a transforma felul si funcțiile sistemelor de aspersoare.

Plecând de la un prototip construit din piese vechi  de avion R/C , aspersorul Droplet revoluționează modul în care proprietarii de case irigă peluze și  chiar grădini de mari dimensiuni.

droplet

Sistem inteligent de stropire -Droplet

Un sistem de aspersoare robotizate de ultimă generație folosește date provenite în timp real de la stațiile meteorologice și informații biologice complexe despre plante pentru a dispersa cantitatea adecvată de apă, exact acolo unde trebuie aplicată. Nu va mai exista risipă de apa !

cropx

Fondată într-un loc în care deficitul de apă este un lucru obișnuit, CropX vine de la TelAviv, Israel și servește în prezent fermierii din întreaga lume cu soluțiile sale software bazate pe cloud.

Senzorii de sol fără fir măsoară umiditatea solului, temperatura și conductivitatea electrică, trimițând datele colectate în cloud, de unde pot fi accesate cu orice dispozitiv mobil sau fix.

cropx1

CropX  a creat un sistem care să poată fi instalat rapid și folosit de orice agricultor. Instalarea simplă poate fi efectuată de fermier fără echipament special; simpla interfață software spune când și cât de mult să irigați pe baza măsurătorilor de teren.

tevatronicCererea de a economisi până la 75% pentru apă și 40% pentru îngrășăminte, Tevatronic, a pus la dispoziție 30 de ani de experiență în agricultură pentru a crea un controler 3D de irigare.

Sistemul lor este pe deplin capabil să decidă când și cât să irige, să execute decizii fără intervenția omului și să reducă stresul apei asupra culturilor.

Irigarea autonomă transferă controlul asupra apei direct către plantă in sine, prin analiza simultană a apei și a solului.

tevatronic1

Știința presupune măsurarea unui singur parametru, nivelul de stres al instalației sub presiune – dar este fără îndoială un succes în reducerea utilizării apei. În zonele care se confruntă cu deficit de apă, aceasta este o tehnologie foarte necesară.

aquaspyNu există nici o modelare sau estimarea sumara a umidității solului cu AquaSpy, ci doar informații clare si concise în timp real pentru fiecare 4 cm de sol ,măsurând apa, nutrienții și temperatura.

Mai mult decât un senzor care îi spune fermierului despre umiditatea solului, acest dispozitiv arată agricultorului la ce adâncime se afla rădăcinile ,  dacă există sau nu apă și hrană la acea adâncime și cât de mult absoarbe acel tip de rădăcină.

Asigurarea faptului că apa și substanțele nutritive sunt în zona rădăcinii active atunci când plantele încearcă să absoarbă aceste componente esențiale ,determină creșteri de randament de 10-40%. Optimizarea randamentelor culturilor implică mult mai mult decât cunoașterea cantității de apă din profilul solului. Optimizarea randamentelor culturilor înseamnă a ști unde sunt rădăcinile și cât de multă apă este disponibilă acolo. AquaSpy vă ajută să faceți exact acest lucru.

smart farm

Această dezvoltare  a tehnologiei apei se desfășoară cu mult peste „doar un senzor de umiditate a solului”, potrivit celor spuse de  co-fondatorul Brandon Finch. Smart Farm Systems transformă fermele în rețele proprietare, cu o suprafață largă, cu o interfață de sistem ușor de utilizat.

Agricultorii pot gestiona pompele de irigare, monitorizează stațiile meteorologice, măsoară nivelele de apă și pot realiza programe de întreținere în cadrul acestui sistem de monitorizare și control inteligent.

smart farm1

Ceea ce îi diferențiază de alte companii inteligente de irigare este tehnologia fără fir RF (radio frecventa) care permite monitorizarea la distanță a câmpului și controlul pompelor de apa.

smart farm2

Author: Oprisenescu Mihai