Field day-uri la Satu Mare și Mureș.

Ziua Grâului – 6 iunie 2014 Satu Mare!

Ziua Grâului a fost organizată în 06 iunie la Satu Mare de către Stațiunea de Cercetare SCDA Livada. Împreună cu 100 de fermieri care au participat la eveniment s-a organizat o vizită la loturile demosntrative din câmp, scopul principal fiind acela de a prezenta comportamentul soiurilor de grâu avute în culturi comparative la stațiune, plus prezentarea unor tehnologii de protecție a plantelor aplicate la aceste culturi.

Chemark Rom a fost prezent cu o tehnologie bazată pe pachetul Helmstar+Cerlit ca și erbicide, Tebucur pe post de fungicid și o tehnologie de fertilizare incluzând starterul Seed Sprint H5, gama Nutricomplex, Synergyzer si Delfan plus. Produsele s-au comportat excepțional, parcelele fiind foarte frumoase, preconizându-se recolte peste medie.

Stațiunea Livada a contribuit în cei 50 de ani de activitate la omologarea a peste 200 de soiuri de grâu, orz, triticale, soia, hibrizi de porumb și de floarea soarelui. Livada constituie de mulți ani un centru generator de cunostințe și de difuzare a acestora în practica agricolă, contribuind la ridicarea performanțelor agriculturii din zona de nord-vest a țării.

Chemark Rom, partener la Ziua Câmpului din Fărăgău – Mureș

Merită să mai amintim cu această ocazie și de parteneriatul dintre Chemark Rom și organizatorii field day-ului din localitatea Fărăgău, județul Mureș. În cadrul acestui eveniment care a avut loc în 20 iunie fermierii au putut vizita loturi demonstrative de rapiță pregătite de Saaten Union. Chemark Rom a atras din nou atenția agricultorilor cu gama produselor de nutritie.