Phyllgreen

Phylgreen este un bionutrient de origine naturală bazat pe extractul pur de alge marine – Ascophyllum nodosum – obţinut în urma unei proceduri naturale de extracţie (GLT= Gentle & Low Temperature).

SUBSTANŢĂ ACTIVĂFORMULARECERTIFICAT BIOFIRMĂ PRODUCĂTOARE


Alga Ascophyllum nodosum trăiește în zona coastei de nord-est a Irlandei în condiţii extreme de temperatură și de salinitate, dar datorită substanţelor speciale conţinute a reușit să se adapteze. Odată recoltată, masa de alge este supusă procedurii de extracţie la rece. Această procedură naturală de extracţie la rece face ca PhylGreen să fie un produs unic, inovativ, componentele lui păstrând toate proprietăţile benefice, de interes agronomic. Se obţine astfel un produs nealterat, un extract de alge 100%, cu efect imediat asupra culturilor tratate.


PhylGreen este recomandat în special pentru prevenirea și tratarea situaţiilor de stres întâlnite în cursul perioadei de vegetaţie, dar și pentru a ajuta plantele de cultură să-și manifeste întregul potenţial biologic de producţie. Produsul este foarte ușor absorbit atât radicular cât și foliar.


PhylGreen stimulează metabolismul plantelor tratate și activează creșterea vegetativă;
Datorită acestuia și a procesului de fabricaţie (GLT) influenţează pozitiv următoarele procese:

  • Germinaţia seminţelor;
  • Formarea, creșterea și dezvoltarea sistemului radicular;
  • Apariţia de noi rădăcini adventive;
  • Dezvoltarea sistemului foliar;
  • Înflorirea;
  • Dezvoltarea și maturizarea fructelor;
  • Tuberizarea și dezvoltarea tuberculilor.

PhylGreen are o activitate osmoprotectoare, care-i conferă proprietăţi pronunţate antistres – stres hidric, termic, salinitate, etc;

Îmbunătăţește rezistenţa plantelor la atacul agenţilor fitopatogeni;

Crește nivelul fotosintezei și implicit conţinutul în substanţa uscată a plantelor.


Este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare, exceptând cele cu reacţie puternic alcalină. La realizarea amestecului cu alte pesticide vă recomandăm să testaţi în prealabil compatibilitatea fizică a produsului.

Utilizarea în agricultura convenţională şi organică. Phylgreen poate fi utilizat atât în agricultura convenţională cât și în cea organică, putând fi aplicat direct, la cereale, la o doză de 1 l / ha, sau amestecat direct cu erbicidul post-emergent utilizat în mod normal la sfârșitul iernii. Amestecarea cu erbicidele, în plus faţă de atenuarea efectelor fitotoxice, permite reducerea numărului de treceri cu echipamentele pe teren.

CULTURĂDOZĂMOMENTUL APLICĂRII
Grâu1 l/haDe la înfrăţire până la sfârșitul înfloritului.
Porumb1 l/haÎn faza de 4–8 frunze.
Cartof1 l/ha/ aplicare De la întrepătrunderea plantelor pe rând la un interval de 10–14 zile.
Tomate, castraveţi1 l/ha/aplicareLa interval de 10–15 zile începând de la transplantare.
Ceapă1 l/ha/aplicareLa interval de 10–15 zile începând de la faza de 2-4 frunze.
Pomi fructiferi2,5–3 l/ha/ aplicare La interval de 10–15 zile de la dezmugurit până la atingerea mărimii caracteristice a fructelor.
Viţa de vie2,5–3 l/ha/ aplicare La interval de 15–20 zile înainte de înflorit și după compactare.

Utilizarea în agricultura convenţională şi organică. Phylgreen poate fi utilizat atât în agricultura convenţională cât și în cea organică, putând fi aplicat direct, la cereale, la o doză de 1 l / ha, sau amestecat direct cu erbicidul post-emergent utilizat în mod normal la sfârșitul iernii. Amestecarea cu erbicidele, în plus faţă de atenuarea efectelor fitotoxice, permite reducerea numărului de treceri cu echipamentele pe teren.

Îngheţul târziu de primăvară sau bruma timpurie din toamnă. Un pericol mare îl prezintă îngheţurile, care apar după creșterea temperaturii medii zilnice a aerului peste 10°C. Apa din celule se dilată și sparge ţesuturile atunci când este îngheţată. Ţesuturile deteriorate nu mai reușesc să absoarbă apa și se deteriorează rapid. Apar zone întunecate sau negre pe frunze și tulpini. Îngheţurile provoacă daune considerabile recoltei culturilor pomicole în perioada înfloririi. Probabilitatea vătămării de către îngheţuri a florilor şi fructelor la cais constituie în medie 15 – 40%, la celelalte culturi pomicole – până la 15%. Un pericol deosebit pentru viţa de vie prezintă îngheţurile tardive de primăvară după desfacerea mugurilor.

SECETA. Solul uscat produce ceea ce se numește stres matricial al plantelor, forţând celulele să cheltuiască mai multă energie pentru a absorbi apa. Seceta prelungită în sol poate cauza uscarea rădăcinilor fragile, ceea ce face imposibilă absorbirea. Fenomenul de ofilire progresează spre tulpină, provocând frângerea plantelor. La plantele mari (plantaţii de pomi fructiferi), daunele pot apărea treptat în mai multe sezoane. Simptomele variază de la vârfurile frunzelor arse în primăvară, până la ramuri care nu reușesc să producă flori sau fructe în timpul verii, și la uscarea completă în anul următor. Irigarea regulată şi tăierea ramurilor uscate pot permite plantelor mari să supravieţuiască secetei prelungite.

Pentru detalii si comenzi :