Prima ţintă a buruienilor, rapiţa. Produse noi de la Chemark Rom

Rapita, protejata de erbicidele Mezotop și Barca 334 SL.

După îndreptarea vremii va urma o dezvoltare explozivă a culturii de rapiţă, dar în același timp și a buruienilor, care au supraviețuit iernii.  Buruienile, odată răsărite, sunt competitori pentru plantele de cultură, deci consumă din resursele solului, tocmai de aceea trebuie combătute cât mai repede posibil, cât sunt încă în stashutterstock_754019215dii foarte mici de vegetație.

Unul dintre aspectele importante ale tehnologiei de amplasare și ale întreținerii culturilor semănate în toamnă este erbicidarea din primăvară. Acesta are ca scop prevenirea apariției și distrugerea buruienilor ce infestează culturile.

Chemark Rom are în portofoliu propriu două noi produse destinate combaterii buruieniIor: erbicidele Mezotop și Barca 334 SL.

Mezotop, este un produs cu 500g/l metazaclor cu o doză de maxim 2,0 l/ha . Se aplica atât în pre, cât și în postemergenţă.

tabel rapita erbicidÎn postemergență Mezotop poate fi aplicat începând cu stadiul în care cea mai mare parte a culturii se află la stadiul de cotiledoane complet dezvoltate până la stadiul de vegetație de 9 frunze adevărate ale culturii (BBCH 19). Buruienile trebuie să fie nerăsărite sau să nu depășească stadiul de 1-3 frunze adevărate.

Barca 334 SL este un erbicid postemergent cu două substanțe active clopiralid și picloram. Acesta are o activitate foarte bună împotriva buruienilor compozite, cum ar fi palamida (Cirsium), susaiul (Sonchus) și împotriva turitei (Galium).

Are un raport calitate/preț foarte bun, adică un cost pe hectar favorabil. Pentru detalii şi comenzi, contactați unul dintre reprezentanții noștri zonali.