Pentru descompunerea şi mineralizarea resturilor vegetale. Creşte conţinutul de humus din sol.

SUBSTANŢĂ ACTIVĂ FORMULARE CERTIFICAT BIO FIRMĂ PRODUCĂTOARE
Complex de 3 tulpini diferite ale bacteriei Bacillus sp. 1,0 x 109 CFU/ml împreună cu ciuperca Trichoderma sp. 1,0 x 107 CFU/ml soluţie apoasă de Trichoderma sp. şi Bacillus sp. împreună cu resturile mediului de cultură Certificat Nr. 0016-03-07 din data de 03.07. 2016 UAB ”Bioenergy LT”

Avantaje

  • Creşte conţinutul de humus din sol;
  • Reduce rezerva de agenţi patogeni din sol – principalul ingredient, Trichoderma spp. este foarte eficient împotriva fuzariozei – aproximativ 50% din agenţii patogeni sunt distruşi;
  • Creşte eficienţa fertilizanţilor;
  • Se reduce consumul utilajelor agricole cu aproape 30% -ca urmare a îmbunatăţirii nivelului de humus, solul devine mai uşor de lucrat;
  • Asigura sporuri de producţie de până la 10%;
  • Fermierul îşi produce singur un fertilizant natural

Resturile vegetale îşi pot aduce un aport important la îmbunătăţirea fertilităţii solului. Se apreciază că jumătate din cantitatea de humus şi de elemente nutritive care au fost folosite de culturi se poate compensa prin folosirea resturilor vegetale.

Aportul de elemente nutritive din resturile vegetale

  N P2O5 K20 S CaO MgO

Paie de grâu-Kg/t

5,0

2,1

9,5

0,3

4,2

2,1

Coceni de porumb –Kg/t

7,0

3,5

2,9

0,3

7,0

3,5

Resturile vegetale de pe 1 ha de cereale păioase pot aduce în sol peste 400 kg de humus.

Resturile vegetale – sursă de nutriţie

  • Cu fiecare recoltă se extrag din sol cantităţi importante de elemente nutritive care ar trebui compensate prin aplicarea de îngrăşăminte. Se ştie că atât menţinerea, cât şi îmbunătăţirea stării de fertilitate a solului sunt condiţionate, în primul rând, de existenţa materiei organice în sol. Aceasta se realizează prin administrarea de îngrăşăminte organice şi prin valorificarea cât mai eficientă a resturilor vegetale (paie, vrejuri, colete, tulpini de porumb şi floarea-soarelui), precum şi a buruienilor existente pe teren.
  • Resturile vegetale totalizează cca. 1,5-2 t/ha substanţă uscată (rădăcini şi mirişte), la care se mai adaugă, în funcţie de cultură, cca. 2 t paie, 2 t tulpini de floarea-soarelui, 5-6 t tulpini de porumb etc.

În tabelul următor putem observa raportul dintre recolta principală şi recolta secundară:

  Culturile   Raportul dintre recolta principală şi recolta secundară

  Grâu de toamnă

  boabe:paie (1:1.3)

  Orz şi orzoaică

  boabe:paie (1:1)

  Secară

  boabe:paie (1:1.5)

  Ovăz

  boabe:paie (1:1.5)

  Porumb

  boabe:tulpini (1:1.6)

  Sfeclă de zahăr

  rădăcini:frunze şi colete (1:1)

  Sfeclă furajeră

  rădăcini:frunze (1:0.5)

  Cartofi

  tuberculi:vreji (1:0.5)

  Floarea-soarelui

  seminţe:tulpini (1:3)

  Rapiţă pentru ulei

  seminţe:tulpini (1:3)

  In pentru seminţe

  seminţe:tulpini (1:3)

  Fasole boabe

  boabe:vreji (1:1.5)

  Mazăre boabe

  boabe:vreji (1:1.5)

  Soia

  boabe:vreji (1:1.5)

Efecte vizibile

După folosirea produsului Ruinex:

  • paiele sunt mai fragile;
  • paiele capătă o culoare închisă, ceea ce indică faptul că procesul de descompunere este accelerat şi nutrienţii sunt încorporaţi în sol.

Acţiune

Ruinex accelerează descompunerea resturilor vegetale rămase după recoltare cu ajutorul complexului de bacterii Bacillus sp. împreună cu ciuperca Trichoderma sp., asigurând păstrarea în sol a nutrienţilor vitali rezultaţi.

Utilizare/Culturi

Ruinex se aplică direct pe resturile vegetale imediat după recoltare sau înainte de semănat. Doza de aplicare este de 1-2 litri/ha.

Compatibilitate

Ruinex se poate amesteca cu toate pesticidele şi toţi fertilizanţii, exceptând bactericidele.

Pentru ofertă și detalii produs contactați reprezentantul Chemark Rom: