Produse bio pe bază de bacterii

Partenerul nostru, Bio Energy Lituania, este unul din cei mai mari producători de preparate bacteriene din Europa.

Noutăţi în portofoliul Chemark Rom

AZOFIX conţine bacteria Azotobacter vinelnadii, care este principalul tip de bacterie fixatoare de azot non-simbiotică, care se află în sol. După aplicare, aceasta iniţiază azofix+fosfixasimilarea de azot din atmosferă, la fel cum face bacteria rhizobium, care creşte pe mazăre şi fasole. O parte din azotul acumulat este utilizat pentru bacteriile înseşi, iar cealaltă parte este convertită în NH4 şi este lăsată în sol pentru plante. Rezultatul testelor din diferite ţări indică faptul că Azofix vă ajută să obţineţi cu până la 80 kg N mai mult pe hectar pe an.

Azofix poate fi utilizat în toate culturile sensibile la deficienţe de azot. Bacteriile măresc cantitatea de azot din sol, însă ajută în acelaşi timp la creşterea activităţii biologice a solurilor, hrănind şi numeroase microorganisme. Se poate aplica pe toate tipurile de sol.

Procent de aplicare: 1,0 -2,0 l /ha
Tratament sămânță: 1,0 l/t seminţe

Timp de aplicare: Înainte de însămânţare sau în primele stadii ale dezvoltării, în amestec cu primele pesticide sau cu primii fertilizanți..

FOSFIX este un produs microbiologic care conţine bacteria Bacillus megaterium var. phosphaticum. Atunci când este aplicat pe sol, eliberează fosfor din formele nedisponibile ale plantei precum fosfaţi de calciu, fier şi aluminiu şi le transformă în forme de fosfor organic disponibil pentru plantă. Atunci când se utilizează acest preparat, plantele nu resimt deficiența de fosfor, pot evolua treptat, iar recolta ajunge la maturitate. Studiile ştiinţifice au indicat faptul că în numai o lună de la tratamentul cu Fosfix, cantitatea de fosfor disponibilă pentru plantele din sol creşte cu 22%, iar în două luni cu 31%.azofix+fosfix2

După utilizarea Fosfix, conţinutul de zahăr din plante creşte în mod semnificativ, la rândul său. Este foarte important pentru culturile de rapiță de iarnă, deoarece conţinutul de zahăr din plantă este unul dintre cei mai importanţi factori de iernare pentru plantă.

Fosfix creşte productivitatea plantelor şi ajuta la redobândirea calităţilor naturale ale solului.
Se poate aplica pe toate tipurile de sol, fiind foarte eficient pentru solurile cu conţinut redus de fosfor.

Procent de aplicare: 1,0 -2,0 l/ha
Tratament sămânță: 1,0 l/t seminţe

Timp de aplicare: Înainte de însămânţare sau în primele stadii ale dezvoltării, în amestec cu primele pesticide sau cu primii fertilizatori.

RUINEX este un produs foarte eficient ce contribuie la descompunerea resturilor organice rezultate în urma recoltei.
Ruinex accelerează descompunerea resturilor organice rămase după recoltă cu ajutorul fungilor Trichoderma sp. ce au în compoziţia lor fitohormoni ce asigura că nutrienţii vitali ai solului (fizici, chimici şi biologici) rămân în sol pentru a îmbunătăţi calitatea acestuia şi nu se pierd în atmosferă.

Activitatea microbiologică are 3 funcţii: reciclează nutrienţii, furnizează nutrienţi într–o formă naturală şi îmbunătățește structura solului. Resturile vegetale sunt transformate în humus, care are un rol foarte important în asigurarea nutrienţilor vitali ai solului.

Sfatul specialistului

Cele  2 produse microbiologice bazate pe bacterii se pot aplica pentru toate culturile. Azofix, bazat pe bacteria fixatoare de azot este o bacterie rizosferică, adică pe suprafaţa rădăcinilor plantelor, o bacterie universală care se găseşte în sol. Aplicând acest produs, mărim cantitatea acestor bacterii benefice care fixează azotul atmosferic care nu este asimilabil plantelor. Acest produs se aplică la semănat, în faza de ogor negru pentru a obține un aport semnificativ de azot.

Fosfix este tot un produs bazat pe bacterii ce ajută ca rezervele de fosfor care există în sol să fie accesibile plantelor. Deci, cele 2 produse sunt noutăţile absolute în momentul de fată în portofoliul nostru şi au fost puse la  lucru anul acesta, atât de noi, prin loturile demonstrative pe care le-am înființat pe diferite culturi și în regiuni diferite ale țării, cât și de fermieri, care au fost foarte plăcut impresionați de rezultate. – Directorul tehnic al companiei Chemark Rom, Imre Balazs.