Revitalizarea culturilor afectate de stres prin echilibrul macro și microelementelor

Cercetări desfășurate la Universitatea Sabanci din Istanbul, Turcia arată că îmbunătățirea stării nutriționale a plantelor în condiții de stres abiotic este de o importanță deosebită pentru menținerea productivității culturilor. În studiul de față (https://bit.ly/355awgI), sunt prezentate mai multe exemple, care arată că plantele expuse la stresul de mediu necesită suplimente de nutrienți minerali, în special azot (N), potasiu (K), magneziu (Mg), fosfor (P) și zinc (Zn) pentru a minimiza efectele adverse ale stresului.

Propunem aici o soluție tehnologică pe care Chemark Rom o recomandă an de an clienților săi chiar și în condiții de precipitații scăzute. Soluția este aplicarea unui fertilizant foliar complex care are un efect de sinergie pronunţat cu produsul Delfan Plus; un fertilizant cu micro și macroelemente, special destinat pentru echilibrarea raportului nutriţional al plantelor în perioadele critice. Este o formulă lichidă  dezvoltată de producătorul american JH Biotech: Azot – 8%,  Fosfor – 32%, Potasiu – 4%, Fier 0,1%, Mangan 0,1%, Zinc 0,1%. Îl găsiți în portofoliul Chemark Rom sub denumirea Synergizer 8-32-4. Îngrășământul foliar conține Humax -acid humic concentrat, care provine din leonardite. Acidul humic măreste gradul de absorbție al nutrienților, îmbunătăţind mobilitatea lor în plante.

Ce beneficii avem?

Cel mai important avantaj al aplicării Synergizer 8-32-4 este că favorizează cresterea si dezvoltarea sistemului radicular și măreste capacitatea plantelor de a reține apa. Cercetărille efectuate și în țara noastră la Fundulea, au arătat că solul acid determină micşorarea greutăţii şi volumului rădăcinilor, o înrădăcinare superficială şi o creştere a susceptibilităţii la secetă pentru floarea soarelui, porumb și lucerna. Recomandăm Synergizer 8-32-4 mai ales pe solurile cu pH acid sau alcalin unde concentrația de fosfor mobil este foarte mică iar acest element nu este disponibil culturilor în perioadele critice de nutriție.

Synergizer 8-32-4 nu conține cloruri spre deosebire de îngrășămintele similare, deci nu provoacă stres fitotoxic. Se aplică în combinație cu Delfan Plus odată cu erbicidele la grâu și odată cu tratamentele post-emergente la porumb sau floarea soarelui, observându-se un efect de sinergie pronunțat între cele două produse.

Citiți AICI despre agentul anti-stres Delfan Plus care este un partener ideal de tratament cu Synergizer 8-32-4 și  obțineți o tehnologie de fortificare revitalizare a culturilor pentru condiții de mediu nefavorabile.

Discută acum cu unul din reprezentanții noștri pentru a adaptata tehnologia anti-stres + revitalizare echilibru nutrițional exact la situația culturilor din ferma ta.

Vizitiu Răzvan Manager Centru-Nord-Est  0737 433 125
Ursache Mihai – Manager de zonă Nord-Est 0731 890 448
Marius Miron (Manager produs) 0734 551 551