Seed Sprint ingrasamant starter microgranulat

SEED SPRINT – Ingrasamant starter microgranulat

SEED SPRINT are o concentraţie mare de fosfor, total solubil și ușor de asimilat, având rol important în primele faze de dezvoltare ale sistemului radicular

SUBSTANŢĂ ACTIVĂ H5SUBSTANŢĂ ACTIVĂ H1FORMULAREFIRMĂ PRODUCĂTOARE

O problemă des întâlnită la înfiinţarea culturilor este aceea că tinerele plante nu reușesc să extragă suficienţi nutrienţi din sol deoarece materia organică aflată în sol în mod natural nu este distribuită uniform. De asemenea pe terenurile unde se practică agricultura intensivă s-a constatat că fertilizarea de bază nu furnizează plantelor necesarul optim de micro și macroelemente. În ambele situaţii rezultă de multe ori carenţe de nutriţie greu de corectat, un start lipsit de vigoare al culturilor, rezistenţă scăzută la boli și dăunători și inevitabil pierderi de producţie.

Seed Sprint oferă o formulare modernă, inovatoare și eficientă

Aplicat odată cu semănatul, pe orice tip de sol, oferă plantelor o sursă de azot și fosfor ușor accesibilă din primele faze de vegetaţie. Fosforul este pus la
dispoziţia plantelor din momentul apariţiei rădăcinilor. Aplicarea localizată  a îngrășământului, concomitent cu semănatul, în imediata apropiere a seminţelor permite ca nivelul de utilizare al fosforului să se apropie de 100%.

Azotul asigură dezvoltarea iniţială a plantei imediat după răsărire. Sulful este un constituent de bază al aminoacizilor și implicit al proteinelor nou formate.
Are un rol esenţial în sinteza clorofilei, intrând în compozitia enzimelor necesare acestui proces. Intervine în metabolismul azotului, cunoscută fiind sinergia N-S.
Zincul este indispensabil proceselor enzimatice imediat după germinare. Acizii humici îmbunătăţesc regimul humusului, având o contribuţie importantă la îmbunătăţirea calităţii structurale a solului. Acizii humici aprovizionează direct plantele cu substanţe nutritive şi fac mult mai accesibili nutrienţii din sol.

Accesibilitatea fosforului în funcţie de temperatura şi pH-ul solului

Seed Sprint® conţine acid humic din leonardite. Materialele humice joacă un rol direct în determinarea potenţialului de producţie a solului.
Acizii humici au o contribuţie importantă la îmbunătăţirea calităţii structurale a solului, cresc capacitatea de reţinere a apei şi capacitatea de schimb cationic.
• Determină dezvoltarea rapidă a rădăcinilor.
• Acizii humici au, de asemenea, influenţă asupra pH-lui, prin mărirea capacităţii de tamponare, ceea ce permite menţinerea pH-lui în limite optime, favorizând accesibilitatea substanţelor nutritive.

Seed Sprint H5 poate fi administrat cu uşurinţă cu ajutorul unui aplicator, care permite poziţionarea exactă a produsului în imediata apropiere a seminţelor.

CulturăDozăObservaţii
Grâu25 kg/haAdministrat concomitent cu semănatul
Porumb25–30 kg /haAdministrat concomitent cu semănatul
Floarea-soarelui25–30 kg /haAdministrat concomitent cu semănatul
Sfeclă de zahăr25–30 kg /haAdministrat concomitent cu semănatul
Soia25–30 kg /haAdministrat concomitent cu semănatul
Leguminoase25–30 kg /haAdministrat concomitent cu semănatul
Rapiţă20 kg/haAdministrat concomitent cu semănatul
Legume25–35 kg /haAdministrat concomitent cu semănatul

Citeste pe www.seedsprint.ro/aplicator-ingrasaminte-microgranulate/ despre aplicarea localizată a produsului folosind microaplicatorul marca APV

1. Granulometrie uniformă care permite poziţionarea exactă, lângă rădăcină;
2. Densitate mare de microgranule în zona imediat apropiată a rădăcinilor;
3. Fosforul este pus la dispoziţia plantelor odată cu înfiinţarea culturii;
4. Îmbunătăţeşte capacitatea de absorbţie a azotului precum şi a altor substanţe nutritive de către rădăcină;
5. Coeficientul de utilizare al fosforului este foarte ridicat, se apropie de 100%;
6. Dezvoltă sistemul radicular, contribuind la realizarea unor sporuri mari de producţie;
7. Crește viteza de dezvoltare vegetativă în primele faze ale culturii determinând un start rapid în vegetaţie;
8. Asigură o răsărire uniformă ce garantează o evoluţie pozitivă a culturii;
9. Îmbunătăţește capacitatea de câmp a solului datorită acizilor humici.

Dezvoltarea sistemului radicular

Brăila
Data recoltării probelor: 19 octombrie

Deși proba martor a fost semănată cu 2 zile înaintea semănării probei cu Seed Sprint se poate observa o diferenţă clară a plecării în vegetaţie, cât și a sistemului radicular care s-a s-a dezvoltat mult mai bine în comparaţie cu proba martor.

.

Brăila
Data recoltării probelor: 30 octombrie

La proba martor a fost aplicat un alt produs din același segment (îngrășământ microgranulat) în data de 03 octombrie.
Proba cu Seed Sprint (a fost omogenizat cu sămânţa în buncărul mașinii de semănat). Deși proba cu Seed Sprint s-a semănat cu 3 zile întârziere faţă de proba martor, se constată o diferenţă semnificativă în favoarea produsului cu Seed Sprint, atât în ceea ce privește dezvoltarea sistemului radicular, cât și a foliajului.

Brăila
Data recoltării probelor: 18 mai

Brăila
Data recoltării probelor: 23 mai

Pentru detalii si comenzi :