Desprimăvărarea este an de an așteptată cu sufletul la gură de fermieri.

Starea culturilor la acest moment poate determina nivelul recoltei la final de an agricol. În materialul de aici găsiți rezultatul unei sinergii între produse antistres și nutriție foliară complexă, între biostimulare la  înflorire-fructificare și nutriție adaptată la această etapă de dezvoltare – rețetă aplicată de un consultant Chemark Rom la un fermier din  județul Brăila.

Rezultate producție: grâu afectat de fitotoxicitate 8500 kg/ha, floarea soarelui 4200 kg/ha.

Tehnologie grâu T1 și T2:

  • Scoaterea grâului din stres la desprimăvărare (fitotoxicitate remanentă de la cultura premergătoare!). Rețeta de impact a fost: sinergie între biostimulare și nutriție. DELFAN Plus este un biostimulator rapid asimilabil de plante, ce conține aminoacizi esențiali 100% liberi. Are un puternic efect de biostimulare a plantelor în toate momentele critice de dezvoltare, ca și de valorificare mai bună a nutrienților disponibili. SYNERGIZER 8-32-4 este un fertilizant foliar complex, care conține micro și macroelemente. Fosforul este principalul element din compoziția Synergizer (32%). Azotul, potasiul, fierul, manganul, zincul și acizii humici completează compoziția acestui îngrășământ, care poate fi aplicat în doză de 1,5-2,5 litri/ha. Combinația Delfan Plus – Synergizer 8-32-4 s-a folosit și la cultura de floarea-soarelui.
  • Stimularea polenizării și fructificării la T2 la grâu cu produsul BIO-ACTIVATE, care conține enzime și citochinine, astfel încât s-a redus numărul de spiculețe sterile de la baza spicului, așa cum se observă în filmare. Și aici s-a profitat de efectul de sinergie creat de combinația biostimulator-fertilizant, adăugându-se pentru nutriție Trafos K (fertilizant pe bază de fosfor si potasiu), care a ajutat la ”maturare, la energia plantei, să umple boabele, cum se zice, să umple hambarul, că acolo e cel mai important”, spune consultantul Arina Dragomir, Manager regional Chemark Rom.

Tehnologie floarea soarelui:

  • Îngrășământ starter la semănatSEED SPRINT H5 pentru floarea soarelui, făcând posibilă reducerea dozei de NPK cu 50 kg.
  • Protecție la floarea soarelui contra fitotoxicității post-erbicidare la primul tratament, corelată cu nutriție echilibrată în perioada de dezvoltare a primelor perechi de frunze. Delfan Plus și Synergizer 8-32-4 au avut un efect combinat, sinergic, oferind o recuperare extrem de rapidă după erbicidat și o dezvoltare optimă a culturii în primele stadii de vegetație.
  • Stimularea înfloririi și a proceselor generative în faza de buton floral cu produsul Bio-Activate pe bază de enzime și citochinine plus fertilizantul TRADEBOR – o soluție de bor complexat cu etanolamină.