Testimoniale Loturi Demo

Testimoniale Loturi Demo

 

Institutul de cercetare-dezvoltare pentru viticultură și vinificație a fost înființat în 1967 și este situat în comuna Valea Călugărească, podgoria Dealul Mare. În prezent se lucrează 100 Ha de viță de vie în care predomină soiurile roșii. Împreună cu societatea S.C. CHEMARK ROM S.R.L. am organizat un lot demonstrativ pe o suprafață de 2 Ha de vie, compus din 3 soiuri:
• tămâioasă românească
• negru aromat – soi nou creat la ICDVV Valea Călugărească
• fetească albă
Pe această suprafață s-a aplicat un cumul de produse: Humistar, Delfan Plus, Bio-Activate, Trafos K, Boratec, Nutriphuse, produse stabilite în funcție de rolul și importanța lor asupra plantelor. În urma aplicării acestor produse, după observațiile realizate asupra stării de vegetație a plantelor, s-a constatat o creștere uniformă a lăstarilor, o culoare intensă a foliajului și o rezistență mai ridicată față de atacul bolilor și dăunătorilor.

– Cristian Burlacu, Director Tehnic al ICDVV Valea Călugărească


 

loturi demoLoturi demo 2013 – SCDA Livada, jud. Satu Mare

1. Aplicând tehnologia Chemark Rom la SCDA Livada, jud. Satu Mare, pe un lot demo de 2 ha cultivat cu grâu de toamnă am obținut un spor de producție de 36% față de varianta martor netratată, confirmându-se eficiența produselor folosite – Helmstar, Nutricomplex 20:20:20, Delfan și 2 tratamente cu Nutriphuse.

2. Efectul cumulat al aplicării produselor din tehnologia Chemark Rom la 2 ha cultivate cu floarea soarelui la SCDA Livada, jud. Satu Mare, s-a concretizat într-un spor de producție de 498 kg/ha față de varianta martor netratată cu produsele Seed Sprint, Trade Bor Mo, Nutricomplex 13:40:13 și Delfan Plus.

– Dr. ing. Teofil Fritea, SCDA Livada, jud. SATU MARE