Fermierii din Dolj caută soluții pentru a crește producția la porumb neirigat, dar seceta din perioada verii diminuează recolta cu peste 35% din potențial.

Aplicare Seed Sprint la porumb, 30ha, Giurgița, jud. Dolj

În anul 2021 am testat o fertilizare localizată cu fosfor și acizi humici la semănat, punând accent pe aprovizionarea cu elemente nutritive la start și pe vigurozitatea plantelor în primele etape de dezvoltare, urmărind să obținem o cultură robustă înainte de următoarele etape critice, înflorirea sau fructificarea.

Ne aflăm într-o solă de 30 ha de porumb, semnănatul l-am făcut în jurul datei de 10 aprilie.

Ca și îngrășământ am folosit 200kg de triplu 15 și am ales variant Seed Sprint în urma unei încercări reușite anul trecut, de la grâu, unde am fost foarte mulțumit de evoluția plantelor în prima fază.

Primele efecte au fost vizibile cam la 2 săptămâni de la răsărirea plantelor. Sistemul radicular era mult mai bine dezvoltat, mai sănătos, tulpina mai groasă, aparatul foliar mult mai dezvoltat și culoarea mai verde închis.

Anul trecut am avut undeva la 5-6 tone media, anul acesta, datorită Seed Sprint, sper să avem rezultate mai bune, să ajungem măcar la 10 tone, neavând sistem de irigații.

Claudiu Marcu
Fermier din Giurgița jud. Dolj

Adaptăm tehnologiile de nutriţie-protecţie la specificul culturilor tale:

Solicită consultanţă!