Efecte negative observate în cultura de grâu după oscilații de temperatură la jumătatea lunii februarie 2021 și după un episod de îngheț târziu care a apărut după 15 martie. Fermierul adăugat în tehnologie o soluție pe bază de biostimulare și nutriție care l-a salvat de la pierderi de producție importante.

Delfan Plus este un biostimulator care este ușor asimilabil în plante și care conține un cocktail de 17 aminoacizi esențiali, 100% liberi, conținutul ridicat al acestora fiind garantat prin aminograma publicată de producătorul Tradecorp International.

Un produs cu un efect sinergic important cu Delfan Plus este Synergizer 8-32-4, un fertilizant foliar complex, care conține micro și macroelemente esențiale pentru culturi. Numele îi vine de la procentele de azot – fosfor – potasiu din compoziția sa, acestor elemente adăugându-se fier, mangan, zinc și acizi humici din leonardite.

Nicolae Țuțaș, fermier din Chișoda – județul Timiș, ne povestește despre efectele negative observate la cultura de grâu, după o scădere dramatică a temperaturilor la jumătatea lunii februarie 2021 și după un episod de îngheț târziu, apărut după 15 martie. Fermierul a adăugat în tehnologie o soluție pe bază de biostimulare și nutriție care l-a salvat de la pierderi de producție importante.

Nicolae Țuțaș povestește: „Am avut o perioadă de îngheț de 3 zile, undeva la -6, -7 grade, care, din păcate, a stresat grâul foarte rău, adică l-a îngălbenit pur și simplu. Pornise în vegetație și a intervenit fenomenul ăsta de îngheț”.

Nicolae Țuțaș a găsit o soluție împreună cu un consultant tehnic al distribuitorului Chemark Rom. „În 10 zile, cultura arăta cu totul altfel. Și m-am bucurat. Am aplicat Delfan Plus și Synergizer 8-32-4. Ajută foarte mult plantele sa treacă peste perioada de stres, mai ales că au urmat și tratamentele de erbicidare. Acest produs (Delfan Plus n.r.) mie mi-a adus un spor de cel puțin 500 de kg”, a completat fermierul din Chișoda.