Tractorul autonom Magnum

Aceasta tehnologie oferă posibilitatea de a lucra 24 de ore fără operator si fără niciun strop de oboseala. Este o mașinărie controlată și monitorizată de la distanță, oferind fermierului libertatea redistribuirii acelui timp ,in alte scopuri.” -afirma reprezentantul companiei CNH Industriale

Trăim într-o lume în schimbare iar agricultura se schimbă odată cu populația noastră în creștere iar conștientizarea acestui lucru înseamnă ca fermieri trebuie să producă mai multă mâncare din aceeași cantitate de teren. In ultimă instanță tehnologia va fi cea care va face diferența iar CNH industriale  este în fruntea acestei schimbări.Ei lucrează la o noua modalitate ce  va permite agricultorilor să integreze noile tehnologii în flotele deja existente. CNH crede că această tehnologie, în  viitor ,va fi schimbarea radicala a agriculturii pentru  beneficiul tuturor. Acest concept autonom creat de echipa de inovații industriale este cu adevărat  independent și fără conducător auto. Este o mașinărie controlată și monitorizată de la distanță, oferind fermierului libertatea redistribuirii acelui timp ,in alte scopuri.

Aceasta tehnologie oferă posibilitatea de a lucra 24 de ore fără operator si fără niciun strop de oboseala. Tractorul autonom ar putea rula in combinații cu alte utilaje de la ferma, iar acestea pot fi supravegheate printr-o platforma digitala ce permite modificarea in timp real a parametrilor doriți. Acest tractor ce folosește tehnologia de ultima generație de la CNH este capabil sa traverseze terenul fără șofer , după o stabilire a traseului făcută in prealabil in interfața acestuia.

Imaginați-va cat de mult ajuta aceasta tehnologie in ziua de azi. Ați putea , înainte de culcare ,programa tractorul sa recolteze, iar dimineața veți găsi toata recolta strânsă si la locul ei. O opțiune de înregistrare a datelor a fost creata pentru funcționarea in deplina siguranța a tractorului autonom si pentru colectarea datelor de pe teren si transmiterea lor către sediu pentru analiza.

Cu ajutorul unui laptop sau un smartphone, fermierul poate seta din orice punct al planetei, in doar câteva minute aria terenului, lățimea utilajelor, traseul si tractorul dorit pentru utilizare din ferma sa, iar acesta va porni la drum si va tine cont de toți parametri setați.

Aceste tractoare au la bord si camere de filmat ce pot fi verificate in orice moment si alți senzori de detecție ale obstacolelor prin tehnologie laser, infraroșu si radio. Ele se opresc automat la depistarea acestora si transmit o notificare fermierului iar acesta poate lua decizia de a il ocoli sau a trece peste obstacol.

Aceste dispozitive presetabile sunt un plus enorm de timp, calitate si cantitate adus in viată oricărui fermier. In tot acest timp in care utilajele lucrează pe cont propriu, fermierul se poate ocupa de alte treburi in gospodărie sau se poate relaxa. El este anunțat in mod constant prin alerte trimise pe smartphone in legătura cu starea vremii sau chiar cu starea solului. Acest lucru având un impact important asupra planificării si in luarea celor mai bune decizii.

Aceste minuni autonome pot lucra în tandem cu utilajele tradiționale si pot fi supravegheate de la bordul acestora. Imaginați-va cat de mult v-ar ușura munca crearea unei flote de astfel de tractoare ce ar funcționa in tandem si ar putea fi setate de la distanta pentru a munci pentru dumneavoastră. De peste 170 de ani CNH oferă soluții pentru diverse companii din industria agricola ,iar împreuna cu Autonomous Solutions (ASI) lucrează in continuu la dezvoltarea globala a acestora.

Author: Oprisenescu Mihai