Tradebor Mo

Tradebor Mo – Varianta îmbunătăţită a produselor clasice pe bază de bor!

Lipsa borului și a molibdenului produce pagube mari în special la culturile de rapiță, sfeclă de zahăr, floarea soarelui, pepene și leguminoase. Carența severă și prelungită, provoacă cloroză, răsucirea și deformarea frunzelor, moartea prin uscare a mugurilor terminali, oprirea proceselor de creștere și dezvoltare. Are loc o degradare accentuată a pulpei fructelor, nu se formează nodozități pe rădăcinile leguminoaselor, procesele de înflorire și fructificare sunt grav perturbate, are loc o ofilire puternică a plantelor. La leguminoase frunzele sunt marmorate, nervurile rămân verzi, porțiunile de frunze dintre nervuri, sunt puternic decolorate.

Ce face Tradebor Mo?

• corectează deficiențele de Bor şi Molibden
• influențează pozitiv o serie de procese importante: înflorirea, polenizarea, fecundarea, legarea și dezvoltarea fructelor. Controlează eficient boala inimii la sfecla de zahăr, reglează utilizarea și reducerea nitraților în plantă. Contribuie la reținerea și fixarea azotului atmosferic.

Comparativ cu alte produse pe baza de bor, Tradebor Mo se distinge atât din punct de vedere tehnic (combinație de 2 microelemente), cât și din punct de vedere economic, datorită prețului sau, pe unitatea de măsură.

Recomandări speciale:

• nu se utilizează împreună cu produse pe bază de cupru
• nu se utilizează împreună cu produse pe bază de sulf
• nu se utilizează cu uleiuri
• nu se utilizează cu acizi puternici
• nu se utilizează cu produse care au reacție puternic alcalină.

Este compatibil cu majoritatea pesticidelor utilizate pentru protecțiachimică a culturilor.
Doza și momentele optime de aplicare le puteți găsi accesând

Aplicarea  borului  la rapiță!

Se vorbește mult despre importanța utilizării borului și efectul benefic pe care acesta îl are asupra culturii de rapiță. Este firesc să fie așa, pentru că, alături de pomii fructiferi, floarea soarelui și legume, rapița este una din culturile mari consumatoare ale acestui microelement.

Efectele sale asupra dezvoltării vegetative normale a plantelor, dar mai ales influența lui pozitivă directă asupra proceselor de înflorit și fecundare, îi acordă un loc de seamă în gama de microelemente necesare realizării unei culturi de rapiță cu un nivel ridicat al producției  și un lucru  de o importanță deosebită, cu o calitate foarte bună a recoltei obținute.

Să facem cuvenitele precizări ale efectelor pozitive pe care le are borul asupra culturii de rapiță :

–           îmbunătățește asimilarea azotului

–           influențează pozitiv absorbția Ca

–           favorizează procesele de înflorire și fecundare

–           stimulează germinarea polenului și crește vitatlitatea lui

–           favorizează dezvoltarea semințelor

–           menține la un nivel normal, elasticitatea tulpinilor

–           mărește rezistența rapiței la temperaturi scăzute, mai ales cînd este aplicat din toamnă.