Chemark Rom împreună cu organizatorii AGROPREST și FITOPREST au participat la Ziua Câmpului din Tg. Mureș – 16 septembrie 2015.

Pe platforma demo a societății AGROPREST, Chemark Rom a implementat o tehnologie de nutriție la cultura de porumb și soia. Companiile partenere Syngenta, Monsanto, KWS, DONAU SAAT, SAATEN UNION și BELCHIM au avut la dispoziție o suprafață de teren de 10 ha pentru a  testa hibrizii de porumb și încă 10 ha pentru inființarea loturilor de soia. Evenimentul a fost unul de proporții, aproximativ 300 de fermieri din regiunea centru a tării fiind prezenți la ferma AGROPREST.

Prezentare tehnologie nutriție cultură porumb – Chemark Rom:

Primul produs administrat la cultura de porumb a fost starterul SEED SPRINT, cu un conținut ridicat de fosfor  – peste 43% și 12% azot. Aplicarea acestui îngrășământ microgranulat a contribuit de la bun început la realizarea unei germinații rapide și uniforme și la dezvoltarea sistemului radicular, atât hibrizii de porumb cât și cei de soia având un răspuns favorabil la înființarea culturii. Seed Sprint conține 5% acizi humici din leonardite. Adaosul de acizi humici înseamnă o activitate crescută în absorbția foliară. A urmat o erbicidare postemergentă cu produsele ADENGO și  DICOPUR TOP, iar în locurile unde a fost necesară o intervenție pentru combaterea buruienilor monocotile s-a intervenit cu un erbicid pe bază de nicosulfuron în paralel cu îngrasamantul foliar SYNERGIZER și DELFAN PLUS, oferite in exclusivitate de Chemark Rom.

In ultima fază s-a aplicat un tratament foliar cu  NUTRIPHUSE,  îngrășământ pe bază de uree purificată , ce nu are nici un fel de toxicitare și realizează cu rapiditate translocarea azotului  în plantă.

Prezentare tehnologie nutriție cultură soia – Chemark Rom:Pentru cultura de soia s-a folosit aceeași tehnologie de nutriție ca la cultura de porumb, înlocuindu-se îngrăsământul foliar NUTRIPHUSE cu produsele NUTRICOMPLEX 7-12-40 și DELFAN PLUS

Ziua Câmpului la ferma Agroprest a fost un prilej reușit pentru noi discuții între fermieri și reprezentanții companiilor producătoare de semințe și produse pentru protecția plantelor, dar și pentru o reîntâlnire cu o mare parte din echipa Chemark Rom. Vă invităm să vedeți galeria foto completă pe pagina noastră de facebook